Užička književna republika organizuje izložbu i predstavljanje zbornika radova o Miši Stanisavljeviću u Beogradu 1Foto: Promo

Užička književna republika prirediće izložbu i predstaviti zbornik radova o Miogradu Miši Stanisavljeviću (Srednja Dobrinja, 1941-Beograd, 2005) u Centru za kulturnu dekontaminaciju u Beogradu u sredu, 18. januara, od 18 časova.

Postavka pod nazivom „Ne znam ništa o Miši Stanisavljeviću“, koja je bila priređena u Narodnoj biblioteci Užice kao prateći program Jugoslovenskog pozorišnog festivala 2021. godine, potom u požeškoj gimnaziji i Srednjoj Dobrinji kod Požege, prati život i rad Miše Stanisavjevića, pisca, pesnika, dramaturga, prevodioca, kritičara, satiričara i kolumniste.

Stanisavljevićeva sabrana dela je objavila „Republika“, 2006. godine, ali javnost još uvek nije dovoljno upućena u njegovo stvaralaštvo.

Zbornik radova „Nezgodni suglasnički sklopovi – poetika ritma i otpora Miodraga Miše Stanisavljevića“ je nastao posle stručnog skupa koji je, 30. juna i 1. jula prošle godne, održan u Narodnoj bilbioteci Užice.

Izložbu će otvoriti Mirjana Miočinović, a o zborniku radova govoriće Ksenija Radulović, Saša Ilić, Ružica Marjanović, Zoran Jeremić, Nevena Bojičić i Miloš Živanović.

Izložbu je priredila Užička književna republika, a zbornik je nastao u saradnji sa beogradskom Radničkom komunom LINKS, u okviru programa „Čitaj glasno!“ koji je podržala švajcarska Agencija za razvoj, saradnju i demokratiju, čiji program Kultura za deomkratiju u Srbiji implementira Hartefakt fond.

Podršku su pružili Ministarstvo kulture Srbije, Grad Užice i Užička gimnazija.

Izložba će moći da se pogleda do 27. januara, svakog dana osim nedelje, od 12 do 18 časova.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari