Jedini film u kome Bred Pit igra istinskog negativca - Bio je nominovan i za nagradu Saturn 1Foto: YouTube snimak ekrana

Da li znate koja je jedina uloga istinskog negativca koju tumači Bred Pit glumac koji uglavnom igra dobre momke ili one sa neupitnim moralom.

Čak ima i uloge heroja u filmovima kao što su Sedam, Troja, Svetski rat Z i Speed Bullet.

Njegovi motivi su upitni u Borilačkom klubu Dejvida Finčera i Bilo jednom u Holivudu Kventina Tarantina, ali piše Index.hr, glumac je samo u jednom filmu igrao pravog negativca i to na samom početku karijere.

Kalifornija iz 1993. je kombinacija krimi trilera i filma puta. Film je režirao Dominik Sena, a pored Pita igraju Džulijet Luis, Dejvid Duhovni i Mišel Forbs.

Duhovni igra novinara Brajana Keslera, koji piše knjigu o serijskim ubicama. Sa svojom devojkom Keri Laflin (Mišel Forbs) odlazi na istraživačko putovanje u Kaliforniju. Da bi smanjili troškove, Brajan i Keri traže saputnike i tako upoznaju Earlija Grejsa (Bred Pit) i njegovu devojku Adel Korners (Džulijet Luis). Na kraju, Brajanova knjiga neće opisati jeziva ubistva iz prošlosti, već čudovište na zadnjem sedištu automobila.

Iako ovo nije Pitov najbolji nastup, pohvalio ga je Rodžer Ebert, a Kalifornija je dobila nominaciju za najbolji horor film na dodeli nagrada Saturn 1994. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari