Jubilarni festival u Herceg Novom sa novim (starim) selektorima, Majom Todorović, Ivanom Bakračom... 1Foto promo/Filmski Festival Herceg Novi -Montenegro Film Festival

Ovogodišnje, 35. jubilarno izdanje hercegnovskog festivala održaće se od 22. do 28. avgusta, a na javni poziv za nove selektore, što je verovatno jedinstven slučaj ne samo u Crnoj Gori već i u regionu, stiglo je deset prijava

Ovogodišnje, 35. jubilarno izdanje Filmskog festivala Herceg Novi – Montenegro Film Festival, koji će se održati od 22. do 28. avgusta, vode novi selektori izabrani putem javnog konkursa koji je bio regionalnog karaktera, što je verovatno jedinstven slučaj ne samo u Crnoj Gori već i u regionu.

Na ovaj javni poziv stiglo je deset prijava, a Savet festivala odabrao je Maju Todorović za selektorku programa studentskog filma.

Kako je istaknuto u saopštenju, poznata scenaristkinja („Ajvar“, „Toma“, “Dug moru”, 2. sezona…), na nekoliko pozicija bila je angažovana i u ranijim izdanjima festivala.

Selekciju programa dokumentarnog filma vodiće Sead Šabotić, reditelj i master dokumentarnog filma (FDU Cetinje i FDU Beograd), autor više dokumentarnih ostvarenja (“Blizanci satkani od sna”, “Revolucionarni dom”…), učesnik brojnih međunarodnih festivala i radionica.

 

 

Najvažnija selekcija, program igranog filma, sada je „resor“ dr Jelene Mišeljić, producentkinje iz Herceg Novog, predavača na FDU Cetinje, članice Evropske filmske akademije i nekadašnje programske direktorke Montenegro film festivala.

Poznati crnogorski reditelj Ivan Bakrač, donedavni selektor takmičarkog programa, i dalje će se baviti selekcijom filmova za program Mreže festivala, nove programske celine koju od prošle godine zajedno rade četiri regionalna filmska festivala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari