kim gordonFoto: Danielle Neu/Promo

Muzičarka i vizuelna umetnica Kim Gordon se vraća sa svojim drugim solo albumom, „The Collective“, koji će biti objavljen 8. marta na Matador etiketi.

Snimljen u rodnom gradu Kim Gordon, Los Anđelesu, „The Collective“ prati njen prvi album iz 2019. godine, „No Home Record“, i nastavlja saradnju sa producentom Džastinom Raisenom (Lil Yachty, John Cale, Yeah Yeah Yeahs, Charli XCX, Yves Tumor), uz dodatnu produkciju od strane Anthonija Pola Lopeza.

Album razvija njihovo zajedničko stvaralaštvo, sa Raisenovim razorenim, izlizanim dub i trap konstrukcijama koje se suprotstavljaju Gordoninim intuitivnim rečitim kolažima i zaraznim mantrama, koje dozivaju na komunikaciju, komercijalnu sublimaciju i senzornu preopterećenost.

Vodeća pesma albuma, „BYE BYE“, završena krajem juna 2023. godine, već je dostupna na svim digitalnim platformama, vođena zmijolikom bas linijom koja nas vodi kroz proganjajuću listu pesama koja ne izlazi iz misli.

U glavnoj ulozi za video „BYE BYE“ je Koko Gordon Mur i režirala ga je fotograf i filmski stvaralac Klara Balzari, uz kameru Kristofera Blauvelta.

Izvor: Lampshade

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari