kiran kalkinFoto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

Kada neko dobije Zlatni globus i Emi za glavnu ulogu zaredom, sigurno je da će se o njemu pričati, a Kiran Kalkin je ostvario baš to u proteklom periodu.

Glumac Kiran Kalkin mlađi je brat Mekolija Kalkina, ali je davno izašao iz njegove senke i glumački i životno, a to je sada očiglednije nego ikada.

Rođen je 1982. godine u Njujorku kao četvrto od sedmoro dece Kristofera Kornelijusa Kalkina i Patriše Brentrap.

U glumu je ušao uz starijeg brata Mekolija, u čuvenoj komediji „Sam u kući“ 1990. godine, a ulogu Fulera ponovio je i u nastavku ovog filma dve godine kasnije.

Glumio je u još jednoj porodičnoj komediji – „Nevestin otac“ 1991, i njenom nastavku iz 1995. godine, a iste godine tumačio je i glavnu ulogu u filmu „Moćni“.

Iako je ovaj film bio prilično nezapažen u širokim krugovima, Kiran je oduševio gledaoce kao dečak koji pati od ozbiljne bolesti.

U tom periodu, glavni „ceh“ slave plaćao je Mekoli, koga paparaci nisu ostavljali na miru, zbog čega je Kiran imao prilike da bira uloge van fokusa javnosti.

Veliki problemi nastali su prilikom razvoda njihovih roditelja, što je bilo javno propraćeno i što je privlačilo medije da prate celu porodicu na svakom koraku.

Kiran je tada pisao pismo sudiji sa molbom da zabrani medijima prisustvo u sudnici, ali je molba odbijena.

Do današnjeg dana, odbija da ikada govori za „Access Hollywood“ i „The New York Post“ zbog načina na koji su se ponašali prema njegovoj porodici.

Probio se ulogom u filmu „Igby Goes Down“, koji mu je zaradio nominaciju za Zlatni globus i Nagradu po izboru kritičara.

Ističu se i uloge u filmovima „The Cider House Rules“, „The Dangerous Lives of Altar Boys“ i „Scott Pilgrim vs. the World“, ali glavna stvar je tek stizala.

Kiran Kalkin je prepoznatljiv kao Roman Roj

Džesi Armstrong je osmislio seriju „Naslednici“ i Kiran je bio prvi koji je zvanično dobio ulogu, kao Roman Roj, najmlađi od četvoro dece bogatog Logana Roja.

Baš kao i u životu, ovde je u početku bio u senci starijih članova porodice, ali je lik Romana Roja polako dobijao brojne obožavaoce u stvarnom svetu.

Njegova uloga postala je sve veća i ozbiljnija i Kiran je mogao da konačno pokaže šta zaista ume.

Četvrta sezona donela mu je Zlatni globus nakon četiri nominacije, kao i Emi nakon tri nominacije, a dobio je i Nagradu po izboru kritičara.

I dok su sve oči uprte u njega, Kiran Kalkin ima u planu samo film „A Real Pain“, koji režira Džesi Ajzenberg i koji očekujemo ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari