Mladi kladovski muzičari nastavljaju da nižu uspehe 1Foto: Muzička škola Kladovo

Šesnaest prvih i dve druge nagrade, to je skor učenika Osnovne muzičke škole “Konstantin Babić” iz Kladova na takmičenju mladih pijanista u Zaječaru.

Talenat dece i zajednički rad mladih muzičara i profesora kao rezultat ima uspeh na takmičenjima. Bez obzira jesu li onlajn ili uživo, učenici Osnovne muzičke škole “Konstantin Babić” iz Kladova ove godine osvajaju nagrade.

Sa takmičenja mladih pijanista održanog u Zaječaru, mladi kladovski muzičari vratili su se sa 16 prvih i dve druge nagrade. Aleksa Mihajlović i Stefan Birić, koji klavir uče u klasi Zlatka Maličkog osvojili su prvu nagradu, kao i Nikolina Majkanović, Teodora Radulović i Lena Janković u klasi Maje Milošević.

Prvu nagradu osvojile su i učenice Teodora Šermetović, Lena Jelenković iz klase Slađane Mijušković, kao i Minja Julardžija, Sofija Jozić, Jovana Paunović, Aleksandra Kalinović, Mladen Genčić, Marta Kalinović, Anđela Pavlović, Anđela Joković i Marija Pavlović iz klase Danijele Birić.

Klavir u klasi Danijele Birić pohađaju i Dunja Pavlović i Doroteja Radulović koje su na takmičenju u Zaječaru osvojile drugu nagradu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari