Kladovo: Osmi mart uz šoljicu kafe u biblioteci 1Foto: Biblioteka "Centar za kulturu" Kladovo

Tradicija da prigodnim programom obeleže Međunardoni dan žena u Biblioteci „Centar za kulturu“ Kladovo neće izostati ni ove godine. Danas i sutra u ovoj ustanovi kulture smenjivaće se različiti programi namenjeni učesnicima i posetiocima različitog uzrasta.

Jedina ustanova kulture u kladovskoj opštini povodom 8. marta, godinama unazad, organizuje programe kojima želi da podseti na doprinos žena u društvu, na ravnopravnost i jednakost i poštovanje koje bi svakodnevno trebali pokazivati, kako ističu, svojim majkama, suprugama, sestrama, prijateljicama, koleginicama, ženama.

Danas je na programu kreativna radionica za decu “Čestitka na dar” u kojoj će, kako samo ime kaže, biti izrađivane osmomartovske čestitke.

Sutra će biti održano predavanje za učenike Osnovne škole “Vuk Kradžić” Kladovo na temu “20 izuzetnih devojčica koje su promenile svet” kao i tradicionalno osmomartovsko druženje “Uz šoljicu kafe”.

– Jedanaesta godina i jedanaesto druženje „Uz šoljicu kafe“ sa aktivnim korisnicama biblioteke pripremaju bibliotekari koji su svakodnevno sa svojim ljubiteljima čitanja.

Bibliotekari su i ovog puta pripremili prigodan program u znak zahvalnosti na poverenju i uzajmnom druženju – kazala nam je direktorka ove ustanove culture Žaklina Nikolić.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari