Kladovo: Pozorišna predstava i novogodišnja kreativna radionica "Ukrasi jelku" za decu u Tekiji, Korbovu i Kladovu 1Foto: Biblioteka "Centar za kulturu" Kladovo

Osnovci iz Tekije i Korbova saznaće u sredu, 14.decembra koliko su važni prijateljstvo, ljubav i dobrota kroz pozorišnu predstavu za decu. Pretprazničnom raspoloženju doprineće i novogodišnja kreativna radionica “Ukrasi jelku” koja će biti organizovana na dečijem odeljenju kladovske biblioteke u četvrtak, 15. decembra.

Pozorištance „Jelenica“ iz Beograda u sredu, 14. decembra gostuje u Tekiji i Korbovu, naseljima kladovske opštine.

Mesto prazničnog pozorišnog okupljanja su osnovne škole u Tekiji i Korbovu u kojima će biti odigrana predstava za decu “Ceca Pereca i mudri poslastičar Peca”.

Poruka koju mladoj pozorišnoju publici prenosi ova predstava je da novac nije najvažniji i da su od njega mnogo važniji prijateljstvo, ljubav i dobrota.

Predstave su besplatne, a gostovanje pozorišta “Jelenica” omogućilo Ministarstvo kulture i informsianja.

Dan kasnije, u četvrtak, 15. decembra priliku da pokažu svoju maštovitost imaće najmlađi Kladovljani za koje dečije odeljenje Biblioteke “Centar za kulturu” organizuje novogodišnju kreativnu radionicu “Ukrasi jelku”.

Najmlađi korisnici će, kako kažu u kladovskoj biblioteci, od raznovrsnih materijala, papirića u boji, šljokica, trakica i dugmadi praviti ukrase koji će oplemeniti ambijent biblioteke.

Iz ove ustanove kulture pozivaju sve zainteresovane drugare da im se pridruže kako bi zajedno dočarali praznično raspoloženje i svojim maštovitim kreacijama, ulepšali jelku i hol biblioteke.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari