Predstava „Tužno pače“ za najmlađe Kladovljane, za one starije „Gospođa Milihbrot” 1Foto: Turistička organizacija Kladovo

Najmlađi Kladovljani će u petak, 29. jula, uživati u još jednoj pozorišnoj predstavi namenjenoj deci. Početkom iduće nedelje još jedno pozorišno gostovanje u Kladovu, ovog puta je to monodrama Gospođa „Milihbrot” koju je režirala i igra Gorica Popović.

Prilikom pripreme programa za ovogodišnje “Kladovsko leto” u Turističkoj organizaciji opštine Kladovo posebnu pažnju posvetili su najmlađoj publici, za koju se organizuju pozorišne predstave.

Na platou pred Domom omladine u Kladovu, u organizaciji Turističke organizacije opštine Кladovo i lokalne samouprave, do sada su odigrani komadi “Čudesna šuma”, “Palčić”, “Lepotica i zver” i “Čuvari osmeha”.

U petak, 29. jula, u istom prostoru glumci beogradskog pozorišta „Čarapa“ odigraće za mališane predstavu „Tužno pače“.
Najmlađi Kladovljani će do kraja ove manifestacije, završava krajem avgusta, moći da pogledaju još dve predstave – “Malu sirenu” i “Zaljubljenog medu”, takođe u izvođenju pozorišta “Čarapa”.

Priliku da uživaju u pozorišnoj predstavi imaće i nešto stariji Kladovljani, jer Biblioteka “Centar za kulturu” Kladovo organizuje gostovanje Gorice Popović sa monodramom “Gospođa Milihbrot”.

-Poznata srpska glumica je adaptirajući kratke priče Branislava Nušića, režirala monodramu ,,vesele udovice“ smeštenu u tridesete godine prošlog veka. Pored priče o braku, govori se i o različitim karakterima i mentalitetima, onako na Nušićevski način. Ispovedajući se o svom životu sa dosta starijim mužem, junakinja je stvorila komediju u kojoj zaključke saopštava kroz stihove praćene muzikom. Ovakav lirski humor izbijao je iz samog karaktera i stvara nesvakidašnje umetničko veče – rekli su nam u kladovskoj ustanovi kulture.

Gorica Popović će predstavu „Gospođa Milihbrot“ igrati u četvrtak 4. avgusta 2022. godine na letnjoj pozornici Biblioteke u Kladovu, početak je u 20.00 časova.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari