Kladovo: Završen nagradni foto konkurs “Knjiga, leto i ti” 1Foto: Centar za kulturu Kladovo

U nameri da na kreativan i zabavan način afirmiše čitanje u letnjem periodu uz druženje ljubitelja knjiga, biblioteka, fotografije ali i znanja, biblioteka iz Kladova unazad deset godina organizuje nagradni foto konkurs na temu „Knjiga, ti i leto“ . Na ovogodišnji konkurs, koji je trajao od 1. do 31. avgusta, stiglo je stotinak fotografija iz Srbije i regiona.

Svoje fotografsko viđenje teme “Knjiga, ti i leto” kladovskoj biblioteci je do 31. avgusta i završetka konkursa, poslalo 40 autora iz 17 gradova i mesta iz Srbije i regiona.

U konkurenciji za nagrade je 97 fotografija, saznajemo u Biblioteci u Kladovu koja je kao organizator pripremila nagrade – glavna je digitalni fotoaparat, a iz bogatog nagradnog fonda biće nagrađene i specifičnosti digitalnog umetničkog rada.

– Sve prispele fotografije pregledaće članovi žirija i izabrati tri najbolje koje promovišu knjigu i čitanje – kažu u kladovskoj Biblioteci.

Jubilarni, deseti nagradni foto konkurs “Knjiga, ti i leto” biće završen proglašenjem najboljih i izložbom prispelih radova koji će biti održani u galeriji Doma kulture u Kladovu u subotu 10. septembra.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari