Knjige i slike na poklon kovinskoj biblioteci 1

Sonja Miljković iz Beograda poklonila je kovinskoj biblioteci „Vuk Karadžić“ 342 naslova monografskih publikacija i 17 umetničkih slika, preneo je regionalni informativni portal Podunavlje info.

„Ovaj vredan poklon značajno je obogatio fond naše Biblioteke jer smo dobili veliki broj vrednih naslova iz najrazličitijih oblasti na srpskom, engleskom, francuskom i ruskom jeziku, koji predstavljaju zaostavšinu Sonjine majke, Biserke Ilić – Bece“, kažu u kovinskoj biblioteci i posebno izdvajaju komplet Istorija civilizacije 1-12 od Vila Djuranta, koji predstavlja klasično remek delo, drevne i moderne, istočne i zapadne civilizacije.

Biserka Ilić – Beca rođena je u Kovinu. Bila je dugogodišnji generalni direktor „Informatike“ ad, 1984. godine dobila je i Oktobarsku nagradu grada Beograda za izuzetna dostignuća u razvoju najsavremenijih proizvoda i tehnologija.

„Beca je bila vrhunski inženjer, napravila je koncept svih naših računara, definisala funkcionalne zahteve i specifikacije i kreirala sistemski softver, a osim inženjerskih znanja bila je i poliglota, jednom rečju – vrhunski intelektualac širokog obrazovanja“, navode u Biblioteci. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari