Koncerti Radeta Šerbedžije u Beogradu i Novom Sadu 1Foto: Milica Czerny Urban

Poznati glumac, pesnik, reditelj i muzičar, Rade Šerbedžija, ovog decembra ponovo će obradovati publiku svojim tradicionalnim prednovogodišnjim koncertima, i to 21. decembra u mts Dvorani u Beogradu i 22. decembra u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu. Na ovim koncertima, Rade Šerbedžija će, uz svoj bend Zapadni kolodvor, publici predstaviti pesme sa novog albuma, ali i neprolazne hitove poput „Ne daj se Inesˮ, „Imam pjesmu za tebeˮ, „Meni se dušo od tebe ne rastajeˮ,  „Barbaraˮ  i mnoge druge…

Album Ne okreći se, sine sa 11 numera predstavlja stvaralaštvo velikana regionalne muzičke scene. Svirali su članovi prateće grupe Zapadni kolodvor, a među autorima su i: Husein Hus Hasanefendić (Parni valjak), koji je napisao hit Eto pjesma, Damir Urban autor teksta za pesmu Govorila je tako tiho, tiho, tiho, čuveni virtouz Miroslav Tadić svira na Arsenovoj pesmi New York, Ante Gelo u pesmi Ostala si uvijek ista, autora Đorđa Novkovića i Željka Sabola.

Na albumu se nalaze i saradnje sa Gabi Novak i Matijom Dedićem u Arsenovoj pesmi Od kako te ne volim, i Na nešto me sjeća taj grad koju je Rade Šerbedžija otpevao skupa s autorom pesme Darkom Rundekom. Svoj autorski pečat je ostavio na pesmama Šeherezada i Ne okreći se sine naslovna numera čije stihove upućuje sinu i mlađim generacijama, a inspiraciju za iste je pronašao u jednoj sceni proslavljenog Bauerovog filma iz 1956.

„Radujem se ponovnom susretu i druženju sa vernom publikom i izvođenju pesama sa novog albuma uživo. Na albumu sam okupio vrhunsku ekipu autora i saradnika, a dao sam i autorski potpis. Jako sam zadovoljan kako je album prošao u regionu. To su sve pesme o ljubavi, prijateljstvu, posebnog senzibiliteta, jedna nežna i setna ploča„ rekao je svestrani umetnik i pozvao publiku na lepo druženje

Ulaznice za koncerte pod nazivom „ETO PJESMA“ po nazivu prvog singla sa novog albuma, koja je u svega nekoliko sati objavljivanja naišla na brojne pozitivne kritike, možete nabaviti u sistemu gigstix i na blagajnama mts Dvorane za Beograd, odnosno na blagajni Srpskog narodnog pozorista za novosadski koncert.

Nabavite svoje ulaznice na vreme i uživajte u nezaboravnoj večeri duboke emocije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.