Konstrakta: Desilo se neko ujedinjenje, ne samo u Srbiji nego kod svih 'naših' 1Foto: EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Iako se „Evrosong“ smatra zabavom, ipak zahteva mnogo posla i truda, i za učesnike je prilično naporan, kaže Ana Đurić, Konstrakta u intervjuu za RTS.

Uprkos tome što nikada nije nastupala na festivalu ovakvog formata, Konstrakta objašnjava da je „Evrosong“, kada se sve sabere, ipak samo festival i da mu je tako pristupila, prenosi RTS.

„U krajnjoj liniji to jeste samo festival, samo što je televizijski. Zbog toga je ozbiljniji u meri da zahteva dobru pripremu jer se sve prenosi i mora da izgleda zategnuto“, objasnila je umetnica.

Na pitanje koliko je puta oprala ruke i Torinu, kroz smeh je odgovorila: „Koliko hoćeš. Nije bilo strašno, ali – pralo se.“

Kako navodi RTS, Konstrakta nije imala očekivanja na „Evrosongu“, ali kako kaže želela da se plasira u finale.

Kad smo se već svi toliko napeli. Desilo se neko ujedinjenje, ne samo u Srbiji nego kod svih ‘naših’, da tako kažem. Zbog toga sam želela da uđem u finale i zaokružim priču. Posle, kad smo ušli u finale, onda mi je bilo svejedno“, kaže Konstrakta.

Ana Đurić je znala je da je njen nastup rizičan za televizijski šou kakav je „Evrosong“, pa je tokom finala, za vreme glasanja stručnih žirija, pomislila da to što su želeli da prenesu nije prepoznato.

Na pitanje kako su joj se svideli ukrajinska pesma i nastup, Đurić kaže da ima dobrih elemenata.

„Sve zajedno – onako. Ima dobrih elemenata, ali više mi se svidela prošlogodišnja predstavnica“, navela je Konstrakta, dodajući da bi Ukrajini ove godine dala sedam ili osam poena.

„Za mene lično, 12 poena bi otišlo Portugaliji. To je vrsta pesme kakvu ja volim, one su beskrajno simpatične, ali je i njihov nastup bio malo ‘neevrovizijski’“, objašnjava srpska pevačica.

Predstavnica Srbije na Evroviziji se vratila u Beograd posle finala u Torinu u kojem je osvojila peto mesto i po sletanju na aerodrom okupljenim novinarima rekla je da su veoma zadovoljni glasovima koje su osvojili od publike, ali i žirija.

Naredbi period Konstrakta će iskoristiti za odmor.

„Umetnica planira da bude nevidljiva u narednom periodu. Počinje projekat ‘Umetnica je nevidljiva‘“, naglasila je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari