Koraks: Režim iznedrio najveće kreativce gluposti

Ostavite komentar


  1. Dok, nažalost, karikaturisti postaju ekstra „profiteri“ u nagomilavanju materijala za rad i inspiraciju, svi zajedno tonemo u bezdan. Petričićev poslednj komentar je demorališuće istinit. Leka nam nema, moramo da se menjamo i obrazujemo. Pitamo se kako, kada je obrazovanje pod direktnom ingerencijom onih koji nas vuku u bezdan.

  2. „GLUPOSTI VLASTI SU NEOGRANIČENI“?

    Gospodin Predrag Koraksić Koraks, kroz karikature, na najbolji način je ovekovečio naše negodovštine, padova, a ređe ustajanja. Njegove karikature oduševljavaju me što,, na plastičan način, permanentno oslikava dogodovštine u nama i oko nas. Karikature bez aforizama ostaju kao čorbe bez zaprške. Zbog toga filujem aforizme (na karikaturi), kao šlag na torti:
    ♣ Pukosmo ko zvečke. Gle, pade nam jadi, gladi i beda.
    ♣ Živi predstavnici vlasti nisu ljudi, gori su!
    ♣ Naši političari zaista su iskreni. Iskreno lažu.
    ♣ Očekuje se da predsednik počne, na konferencijama za medije, da čita i vremensku prognozu.
    ♣ Kucnuo je zadnji predsednikov čas za sudbonosni minut naš.
    ♣ Kod nas se pita samo jedan čovek, a ni za šta ne odgovara on.
    ♣Samo o jednom čoveku: čitam u novinama, gledam na TV i slušam na radiju. NJegova istina dođe mi preko glave.
    ♣ Kada bi neki od naših političara išao na detektor laži, crkao bi detektor.

    1. „Karikature bez aforizama ostaju kao čorbe bez zaprške. Zbog toga filujem aforizme (na karikaturi), kao šlag na torti“

      Da li ste sami smišljali ove aforizme? Mis’im, tako mi deluje…

  3. Na nasu zalost,mogu „oni“ i mnooooogo GORE !! A Koraksove i Petriciceve karikature su melem za dusu !!!!

  4. Posrnuća naroda i države, odvijaju se i ubrzavaju po zakonima fizike, te u curenju vremena, otimačina – u kojoj se ne biraju sredstva – postaje primamljiva, izvodljiva, no još uvek, ne i jedina mogućnost. Kako država propada, uz neizbežno komadanje, tako građani postaju saučesnici po načelima psihologije.
    Plašim se da je srpski narod na pola puta, te će kadar koji nepozanti umetnik bude ovekovečio na platnu, traci ili kao mural na zidinama Kalemegdana, uveliko nadmašiti Paju Jovanovića.

  5. Dušan Petričić naglasio je da svoju generaciju smatra odgovornom jer je podbacila u borbi protiv gluposti

  6. Da gospodine Boris, jel’ Vam ovi aforizmi liče na plagijat, jedino što sam koristio su naši uspesi i neuspesi pod okriljem vlade i predsednika. Naš pregovarački tim bolje se snalazi za švedskim nego li za pregovaračkim stolom sa MMF-om!

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.