Korona izdanje Međunarodnog festivala sportskog filma na Zlatiboru 1Foto: promo

Deveti Međunarodni festival sportskog filma održaće se i ove godine na Zlatiboru, ali u izmenjenim okolnostima zbog pandemije korona virusa.

Festival, koji će se održati 6.novembra u Kulturnom centru Zlatibor, a koji organizuju „Maja film“, Opština Čajetina, TO Zlatibor i Sportski centar Čajetina, odvijaće se bez publike i biće prikazan samo jedan inostrani film. Svečano otvaranje je u 18 časova.

„Ovog puta smo, u želji da ne prekidamo vrednu i lepu tradiciju, odlučili da se festival ipak održi, u zahtevnom “korona izdanju“, uz poštovanje svih zdravstvenih mera i preporuka, bez prisustva publike“, saopštili su organizatori.

U 15,30 časova prikazaće se film „Milutinac, leganda koja živi“, autora Vladimira Stankovića i reditelja Vladimira P.Petrovića.

Premijera filma „General Đukić“, reditelja Ognjena Rakčevića i Milana Todorovića, uslediće od 18 časova, a dva sata kasnije premijera slovenačkog ostvarenja „ŠKL, sport hiljadu učesnika“, reditelja Tonija Cuhaneka i producenta Vojka Korošeca.

Dobitnici nagrade festivala za životno delo su: Božidar Maljković, Vladimir Cvetković, Vera Nikolić, Perica Radenković i radijska emisija Vreme sporta i razonode, povodom 60 godina njenog emitovanja.

Dobitnik povelje „Nataša Kovačević – Heroj sporta i života” je paraolimpijac Miloš Zarić iz Užica, a posebna priznanja za izuzetne takmičarske rezultate, biće uručena KK Zlatibor i FK Zlatibor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari