Kragujevac: Održan prvi Matine za mlade u Knjaževsko-srpskom teatru 1Foto: Grad Kragujevac

Predstava “Ko nema u vugla, gugla” otvorila je ovogodišnji Matine za mlade u Knjaževsko-srpskom teatru u Kragujevcu.

Predstavu po tekstu Petre Cicvarić, a u režiji Slađane Kilibarde gledali su danas u podne učenici nižih razreda osnovnih škola “Svetozar Marković”, “Radoje Domanović” i “Sreten Mladenović”.

Matine za mlade je zajednički projekat Knjaževsko-srpskog teatra i Kancelarije za mlade u Kragujevcu i, pokazao se kao veoma dobra ideja, jer se sve veći broj škola i mladih priključuje, rekao je na otvaranju Matinea Stefan Jovanović, pomoćnih gradonačelnika za mlade i saradnju sa Univerzitetom.

– Pravo je zadovoljstvo kada vidite veliki broj đaka ispred pozorišta. Time smo postigli cilj da učenicima od najnižih razreda približimo pozorište, kulturu, umetnost, da steknu naviku da posećuju kulturna dešavanja u gradu, da ih podstaknemo da svoja interesovanja razvijaju u tom pravcu i nauče o pravim vrednostima, kazao je Jovanović.

Matine za mlade u Knjaževsko-srpskom teatrru organizuje se jednom mesečno u danima kada nema večernjih predstava, a po rečima direktora pozorišta Mladena Kneževića, najčešće je to prvi radni dan, kako bi mladima lepo krenula radna nedelja.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari