leb i solfoto: Youtube Screenshot

„Kao Kakao“ je jedan od najvećih hitova grupe Leb i sol, a Vlatko Stefanovski je u jednom intervjuu otkrio kako je nastala ova pesma.

Inspiracija je bila taj beogradski žargon ‘kao’, ‘mislim kao’, priseća se Vlatko Stefanovski kako je nastala pesma „Kao kakao“ sa istoimenog albuma Leb i sola.

Vlatko Stefanovski, bivši frontmen grupe Leb i sol, pričajući u emisiji „Muzička industrija“ RTCG, o njihovom najpopularnijem albumu „Kao kakao“ iz 1987, objasnio kako je nastala naslovna pesma sa ploče, prenosi nova.rs.

„Inspiracija je bila beogradski žargon ‘kao’, ‘mislim kao’… Dok smo snimali album u studiju je često bila Bebi Dol, ona je tada puno gostovala po Makedoniji, i dolazila je kod nas. I u jednom njenom razgovoru sa Miškom iz grupe D’Boys, često se pominjala ta reč ‘kao’. U današnjem žargonu ‘kao’ znači ‘wannabe’, sve je poluistinito ili poluizmišljeno“, priseća se Stefanovski.

 

 

„Kao kakao“ je deveti album grupe Leb i sol. Izašao je u izdanju diskografske kuće Jugoton. Album je praćen spotovima za pesme „Mamurni ljudi“, „Čuvam noć od budnih“ i „Skopje“. Veći hitovi su „Čuvam noć od budnih“, naslovna numera „Kao kakao“ i „Čekam kišu“.

Leb i Sol – Kao Kakao:

Bebi Dol je na albumu „Kako kakao“ pevala prateće vokale za pesmu „Femme fatale“, čiji je autor Arsen Dedić.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari