LegendArni: Selekcija posvećena Arnoldu Švarcenegeru na Austrijskom filmskom festivalu 1Foto: Promo

Na Austrijskom filmskom festivalu 2023. koji se održava od 20. do 25. aprila u nekoliko gradova u Srbiji, biće predstavljena selekcija „LegendArni – filmovi za sva vremena”.

U ovom programu publika će moći da pogleda pet filmskih klasika sa Arnoldom Švarcenegerom u glavnoj ulozi: „Konan Varvarin“ Džona Milijusa (1982), „Terminator I“ Džejmsa Kamerona (1984), „Predator“ Džona Mektirnana (1987), „Totalni opoziv“ Pola Verhovena (1990) i „Istinite laži“ (1994) Džejmsa Kamerona.

Pored projekcija filmova, u beogradskoj Kinoteci će 20. aprila biti održana i prezentacija knjige eseja „LegendArni” o filmovima sa Arnoldom Švarcenegerom u glavnoj ulozi.

Urednik ovog izdanja je Aleksandar S. Janković, a autori tekstova su Aleksandar S. Janković, Milutin Petrović, Biljana Maksić, Saša Radojević, Vladimir Slavica, i Zoran Stefanović.

Filmski program selekcije biće otvoren u Kinoteci 20. aprila, projekcijom filma „Konan Varvarin“ Džona Milijusa. U ovom bioskopu će od 20. do 23. aprila biti prikazana i ostvarenja „Terminator I“ „Predator“ i „Totalni opoziv“.

Tokom ovih dana, filmovi iz selekcije „LegendArni“ biće prikazivani i u bioskopima Cineplexx Galerija u Beogradu, Cineplexx Promenada i Cineplexx Arena u Novom Sadu, a od 20. do 24. aprila u bioskopu Cineplexx Kragujevac i Cineplexx Niš u saradnji s Niškim kulturnim centrom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari