Majdanpečani prvi put na filmu kao statisti: Dvojica Dragana odlično su se snašli 1Foto: Privatna arhiva

Majdanpečani su bili u prilici da u svom gradu vide, ali i budu deo četvrtog segmenta, novog dugometražnog igranog filma Luke Bursaća – „Videoteka“.

Filmadžije nisu tako “česti gosti” ovog rudarskog grada, mlađim Majdanpečanima pružila se prilika da uz pristojan honorar, kao statisti budu deo ovog filmskog ostvarenja i dobro se zabave, a bilo je i onih koji su dobili šansu više – da se uz repliku, dve oprobaju kao glumci.

Hoće li im imena biti na odjavnoj špici omnibusa “Videoteka” dvojicu Dragana – Klčeska iz Majdanpeka i Aleksića iz Donjeg Milanovca preterano ne zanima, jer obojica sa filmskog seta nose sjajno iskustvo. I to im je dovoljno.

Majdanpečani prvi put na filmu kao statisti: Dvojica Dragana odlično su se snašli 2
Foto: Privatna arhiva

-Prijatan je osećaj kada ste u okruženju filmskih radnika. Naime, cela ekipa filma funkciniše kao jedan dobar, uigran tim, što na kraju doprinosi krajnjem cilju , a to je da film zaživi kod publike – prenosi nam svoje utiske Dragan Aleksić, koji u nekadašnjem amaterskom pozorištu u Donjem Milanovcu ima pozamašan staž.

Kako on kaže, film se dosta razlikuje od pozorišta, koje je njegova velika ljubav.

– Na snimanju je bitno strpljenje i koncentracija i utisci koje nosim sa seta su profesionalizam i jednostavnost stvaranja filma. Profesionalizam je bio prisutan od odabira kostima, šminke do samog snimanja gde slušate uputstva reditelja i onda sve ide lako. Ovo je potpuno novo iskustvo za mene, imajući u vidu da volim glumu, pozorište, film i naravno publiku – ispričao nam je Aleksić.

Za tremu ga nismo pitali jer pretpostavka je da posle desetak i više pozorišnih uloga treme nema i kako sam kaže nije bilo snimanja puno dublova.

Majdanpečani prvi put na filmu kao statisti: Dvojica Dragana odlično su se snašli 3
Foto: Privatna arhiva

-Na setu sam snimao sa Zoranom Cvijanovićem za koga slobodno mogu da kažem da je vrhunski profesionalac, kao i sa Marijom Medenicom predvodnicom mlađe generacije – kaže Aleksić koji je tumačio ulogu teče.

Na snimanju iste scene, a reč je o slavskom okupljanju kod glavnog glumca, bio je angažovan i Majdanpečanin Dragan Klčesko kome je ovo bilo glumačko vatreno krštenje.

-Bio sam komšija Branko, rado viđen gost kod glavnog glumca Zorana Cvijanovića na slavi. Šminkeri i frizeri nisu imali puno posla sa mnom i na setu sam izgledao kao u privatnom životu – priča nam ne krijući oduševljenje Klčesko.

Majdanpečani prvi put na filmu kao statisti: Dvojica Dragana odlično su se snašli 4
Foto: Privatna arhiva

Saznajemo da će ova filmska slava biti baš kao što se u ovom kraju slavi slava i da je zbog toga originalni scenario pretrpeo neke izmene.

-Treme nije bilo, ekipa je bila sjajna, sledili smo uputstva reditelja i ovo je za mene bilo novo iskustvo, budući da sam prvi put učestvovao u snimanju filma – kaže on.

Na pitanje hoće li se još koji put oprobati kao glumac, odgovara: “Što da ne, samo da ne bude neka komplikovana uloga”.

Inače, film “Videoteka” nastaje uz finansijsku podršku Filmskog centra Srbije i Striming sajta Apolon. Specifičan je autorski projekat koji nije žanrovski potpuno određen.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari