Majkla Džeksona će u biografskom filmu glumiti njegov bratanac 1Foto: EPA/SPENCER WEINER POOL

U novom biografskom filmu Michael, koji režira Antoan Fukua, legendarnog Majkla Džeksona glumiće njegov bratanac Džafar Džekson.

Film jednostavnog naziva predstavljaće prvu veliku filmsku ulogu za 26-godišnjeg Džafara, koji je šesto od sedmoro dece Džermejna Džeksona, Majklovog starijeg brata.

Džafar je objavio ovu vest na Tviteru i napisao da se oseća počastvovano i zahvalno zbog ove prilike.

„Džafar je otelotvorenje mog sina. Divno je gledati ga kako nastavlja duh zabavljača i izvođača porodice Džekson“, rekla je Ketrin Džekson, Majklova majka.

Majkl Džekson se proslavio prvo kao dečak u porodičnom bendu Jackson 5, a potom postao jedan od najuspešnijih solo umetnika i dobio nadimak „kralj popa“.

Ovaj biografski film pravi se uz podršku porodice, tako da će to verovatno uticati na način na koji će biti ili neće biti prikazane optužbe za seksualno zlostavljanje dece, za koje Majkl nikad nije osuđen.

Producent filma Grejem King, koji je prethodno producirao Oskarom nagrađeni film Bohemian Rhapsody, o grupi Queen i Frediju Merkjuriju, rekao je da su dugo tragali za glumcem pre nego što su se odlučili za Džafara.

„Upoznao sam Džafara prev više od dve godine i bio sam zapanjen koliko organski personifikuje Majklov duh i ličnost. To je bilo nešto toliko moćno da je bilo jasno, čak i nakon potrage širom sveta, da je on jedina osoba koja može preuzeti ovu ulogu.“

Pored Kinga, producenti filma su i Džon Branka i Džon Meklejn, koji kontrolišu koriščenje Majklovog lika i dela, a scenarista je Džon Logan, koji je napisao filmove Gladiator, The Aviator, Skyfall i Spectre.

Izvor: The Guardian

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari