Mali javni prostori 1

Fondacija „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“ objavila je urbanističko-arhitektonski konkurs za uređenje malih javnih prostora pod nazivom „Nova mesta“.

Konkurs je otvoren od 15. avgusta do 15. septembra i Fondacija poziva urbaniste i arhitekte da daju svoje predloge.  Brojna uređenja i rekonstrukcije javnih prostora, takozvanih „novih mesta“ za susrete građana i priređivanja kulturnih sadržaja, deo su priprema za 2021. godinu kada će Novi Sad biti Evropska prestonica kulture.

Sve potrebne informacije i dokumentacija u vezi sa ovim konkursom mogu se pronaći na internet stranici Fondacije „Novi Sad 2021“. Takođe, Fondacija je objavila i da je produžen rok za prijavu na program za menadžere u kulturi. To je program koji Fondacija sprovodi u partnerstvu sa dva grada Rijekom 2020 i Temišvarom 2021 „Lab for European Project Making“. Novi rok je do 15. septembra 2017. godine.

“Imajući u vidu da je konkurs raspisan tokom leta, za vreme godišnjih odmora, odlučili smo da produžimo rok i tako damo priliku svim zainteresovanim da se na vreme informišu i pripreme potrebnu dokumentaciju za prijavu. Novi Sad, kao i dva partnerska grada nadaju se još većem odzivu kandidata u narednih mesec dana”, navodi se u saopštenju Fondacije Novi Sad 2021.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari