Mile Kekin iz Hladnog Piva, pred koncert u Beogradu, otkrio kome je posvećena pesma "Pitala si me" 1

Jedan od najpopularnijih bendova regiona je rešio da napravi pauzu u svom delovanju. Hladno pivo je objavilo turneju po gradovima bivših republika, i simbolično su je nazvali „Poslednja tura“. U okviru turneje promovišu svirke, odgovaraju na već standardna pitanja, ali i otkrivaju pikanterije o svojim pesmama koje do sad nismo znali.

Iako si mnoge njihove pesme direktne i nema potrebe nešto preterano objašnjavati o kome su i šta je „pisac hteo da kaže“ mnoge je oduvek zanimalo o čemu, odnosno o kome se radi u pesmi „Pitala si me“. Pesma je veliki koncertni hit benda, koji se prvi put našao na njihovom sjajnom albumu „Knjiga žalbe“, a u samoj pesmi koja počinje kao emotivna ispovest o nekoj ženi, Mile prebacuje loptu na drugi teren i u drugoj polovini kreće u jednu anti-potrošački i antikapitalistički stejtment.

Mnoge je zanimalo kome je posvećena pesma „Pitala si me“. I dok su mnogi mislili da je u pitanju Kekinova supruga ili neki izmaštani lik, Mile je sve iznenadio kad je rekao da je pesma posvećena njegovoj majci.

„Pjesma „Pitala si me“ mi je draga zato što je jedina pjesma u kojoj spominjem svoju majku, koja me je stalno pitala „Mile, zašto nikad ne napraviš pjesmu sa mojim imenom“, pa se tako uvek setim svi naših razgovora i scena na tu temu“, rekao je Mile u intervjuu za Zagrebački Top Radio.

Pesme posvećene majkama nisu najčećšća stvar u rokenrolu, pogotovo ne danas. Na prvi pamet nam pada nekolicina starijih, dok od novih samo jedna, grupe Idles, inače jedne od omiljenih Kekinovih grupa, tako da je „Pitala si me“ svakako jednistvena po mnogo toga.

Hladno Pivo će 15. oktobra nastupiti u Beogradu u okviru turneje „Poslednja tura“, sa kojom će najaviti dužu koncertnu pauzu. Frontmen benda Mile Kekin će se u narednim godinama posvetiti solo karijeri, dok će ostatak grupe, Mladen Subošić Suba, Zoran Subošić Zoki, Milko Kiš Deda i Krešimir Šokec Šoki, nastaviti zajednički rad kroz projekat Guerilla Mainstream.

Kekin je u poslednjim godinama postao i politički aktivniji i bio je uz zeleno levu koaliciju koja je nakon više od 20 godina vladavine Milana Bandića preuzela vlast u Zagrebu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari