Foto: Fonet/Darko Cvetanović

Ona je izjavila da se nada se da će uskoro moći da snima film ili neku ulogu za televiziju jer su joj lekari savetovali da, posle duže pauze, može da počne da radi. Ipak, ne zna hoće li se ikada vratiti pozorištu.

Reditelj Puriša Đorđević je izjavio da bi voleo sa Milenom da snimi svoj poslednji film.

“Ne bih volela da bude ni meni, ni njemu poslednji, ali bih volela da snimimo film. Ministarstvo za kulturu nije baš darežljivo, tako da nisam sigurna da li bi do toga moglo da dođe. Bilo bi lepo da može, bilo bi dobro, i za njega i za mene, pogotovo posle ove velike pauze koju sam imala. To su želje. Da li će doći do realizacije, to stvarno ne znam”, rekla je u Milena Dravić u intervjuu za Radio Slobodna Evropa.

O političkoj situaciji naša proslavljena glumica ocenila je da je pobuna danas neizvodiva.

“Sa svojim komšijama sam devedestih spontano išla na demonstracije. Nisam išla sa svojim staležom, sa svojim udruženjem ni sa pozorištem. Bilo je to spontano, jednostavno nešto se desilo. Možda će nešto iznenada da se desi i danas, nešto što ne mogu ni da pretpostavim”, navela je.

Milena Dravić ne voli da priča o svom privatnom životu ali se osvrnula na prediod bolesti njenog muža Dragana Nikolića.

“Jako mi je teško pao period Draganove bolesti, kada su svi tabloidi pisali na najstrašniji način o njegovim mukama, o njegovoj bolesti, o meni. To je bilo neizdržljivo. Od njega se to krilo, da ne čita. Dragan je bio isuviše veliki klikeraš, znao je i osećao je sve šta se dešava. Strašno je bilo. Svi naši prijatelji, naša porodica i mi, smo bili očajni. Bili smo bespomoćni. Nismo bili zaštićeni ni od koga. Dragan i ja nikada nismo pripadali nekim klanovima, nekim grupama, tako da smo potpuno bili na vetrometini. Dosta sam jaka osoba, ali to nisam mogla da izdržim. Nisam mogla da verujem šta se dešava. Posle mesec-dva sam se zbog toga razbolela i ja, vrlo ozbiljno”, navela je Dravić.

Ona je istakla da je sada važno da radi.

“Važno je da radim. Meni je čak i doktor rekao da treba da radim. Eventualno će prvo biti neko snimanje, a onda će vreme pokazati da li ću moći da igram u pozorištu ili neću moći, što bi mi jako teško palo. Ali, takav je život”, zaključila je naša proslavljena glumica.