Milijarda za Filmski centar 1

Filmski centar Srbije će u 2018. imati na raspolaganju nešto više od milijardu i pet miliona dinara, a od tog iznosa 980 miliona će biti izdvojeno za konkurse, izjavio je danas ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević.

Vukosavljević je, na sednici Grupacije za kinematografiju u Privrednoj komori Srbije, ocenio da će to biti „zasluženi podstrek za srpsku kinematografiju“.

„Ovo je dobra suma. Očekujemo kvalitetne filmove“, podvukao je Vukosavljević i napomenuo da je svestan da novac nije uslov za kvalitet.

On je napomenuo da je u 2017. za konkurse Filmskog centra Srbije izdvojeno 650 miliona dinara.

Glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić je ocenio da je povećanje budžeta za kinematografiju dobra vest.

Bjelogrlić smatra da je srpska kinematografija na dobrom putu i da je u protekle tri godine od osnivanja Grupacije za kinematografiju urađeno mnogo.

To je najbolji primer kako se može doći do rezultata kada se jasno definišu ciljevi, dodao je Bjelogrlić, koji je predsedavao sednicom Grupacije za kinematografiju.

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež je ocenio da je Uredba o podsticajima za ulaganje u filmsku industriju dala dobre rezultate i da se očekuje da oni budu još bolji u 2018.

Sednici Grupacije za kinematografiju prisustvovao je i predsednik Filmskog centra Srbije Boban Jevtić.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.