Ministasrtvo kulture sufinasiraće projekte iz Donjeg Milanovca i Negotina 1Foto: Suzana Mihajlović Jovanović

Na konkurs Ministarstva kulture iz oblasti muzike pristiglo je 460 projekata, a finansijski je podržano 98. Među njima su i projekti iz Negotina i Donjeg Milanovca.

Ove godine za sredstva Ministarstva kulture i informisanja u oblasti muzike konkurisalo je 460 projekata iz čitave Srbije, a sa nešto više od 83 miliona dinara biće finansirano 98 projekata.

Jedna od najdugovečnijih muzičkih manifestacija u Srbiji su „Mokranjčevi dani“ u Negotinu u organizaciji Doma kulture „Stevan Mokranjac“ u Negotinu kome je na konkursu u oblasti stvaralaštva, produkcije i interpretacije Ministarstvo kulture odobrilo dva miliona dinara.

Dejan Ilijić iz Donjeg Milanovca, pijanista i član muzičke grupe Eyot, je za klavir koncertnu seriju „DEcentralizaJAN“ od ministarstva dobio  900.000 dinara.

Pomenimo da su u Timočkoj krajini na konkursu Ministrstva kulture u oblasti muzike finansijski podržana još tri projekta.

Narodnom pozorištu Timočke krajine „Zoran Radmilović“ – Centar za kulturu za 55. Gitarijadu u Zaječaru odobreno je milion dinara, Kulturno-obrazovnom centru u Boljevcu za manifestaciju „Crnorečje u pesmi i igri“ 300.000 dinara, dok će muzička radionica – škola frule, duduka i gajdi „Frulom ( od drveta) čuvam svoje korene“ Centra za kulturu grada Bora biti sufinansirana sa 200.000 dinara.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari