Mirjana Karanović započela snimanje svog rediteljskog filma "Majka Mara" 1Foto Ivica Vojnić (Palić Film Festival)

Debitantsko rediteljsko ostvarenje jedne od najznačajnijih glumica ovog prostora, “Dobra žena”, doživelo je svetsku premijeru 2016. godine na prestižnom festivalu nezavisnog filma Sandens, a Mirjana Karanović je sa ovim filmom osvojila više od 15 nagrada na preko 50 međunarodnih i regionalnih festivala na kojima je prikazan   U Beogradu su juče „pale“ prve klape drame […]

Debitantsko rediteljsko ostvarenje jedne od najznačajnijih glumica ovog prostora, “Dobra žena”, doživelo je svetsku premijeru 2016. godine na prestižnom festivalu nezavisnog filma Sandens, a Mirjana Karanović je sa ovim filmom osvojila više od 15 nagrada na preko 50 međunarodnih i regionalnih festivala na kojima je prikazan

 

U Beogradu su juče „pale“ prve klape drame „Majka Mara“, drugog rediteljskog filma Mirjane Karanović, po scenariju koji ona potpisuje zajedno sa Majom Pelević i Ognjenom Sviličićem.

Saradnik na scenariju je Srđan Koljević, tekst je nastao po elementima drame “Mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali” Tanje Šljivar, a glavne junake, pored Mirjane Karanović u naslovnoj ulozi, igraju Vučić Perović, Boris Isaković, Jasna Žalica, Jelena Ćuruvija…

Direktor fotografije je Igor Marović, scenografkinja je Dragana Baćović, kostimografkinja Laura Locher, a kako je objavio Filmski centar Srbije, snimanje će na beogradskim lokacijama trajati do sredine oktobra, dok je postprodukcija filma planirana da se radi u Srbiji, Sloveniji, Luksemburgu i Švajcarskoj.

Filmsku priču o Mari, uspešnoj poslovnoj ženi čiji se život iz korena menja iznenadnom smrću sina jedinca, i koja kroz odnos sa mlađim muškarcem pokušava da se suoči sa gubitkom i pronađe način da nastavi dalje, producira Snežana van Hauvelingen u ime filmske kuće “This and That Productions”.

Reč je o koprodukciji filmskih kuća “This and That Productions” (Srbija), “Paul Thiltges Distributions” (Luxemburg), “Deblokada” (Bosna i Hercegovina), “December” (Slovenija), “VHS” (Crna Gora) i “Oko film” (Švajcarska).

 

Film „Majka Mara“, pored Filmskog centra Srbije, podržali su i MEDIA Kreativna Evropa, Filmski centar Crne Gore, Fondacija za kinematografiju Sarajevo, Slovenački filmski centar, Luksemburški filmski fond, BAK Ministarstvo kulture Švajcarske, Ciriški filmski fond i Eurimaž.

Debitantsko rediteljsko ostvarenje jedne od najznačajnijih glumica ovog prostora, “Dobra žena”, doživelo je svetsku premijeru 2016. godine na prestižnom festivalu nezavisnog filma Sandens, a Mirjana Karanović je sa ovim filmom osvojila više od 15 nagrada na preko 50 međunarodnih i regionalnih festivala na kojima je prikazan.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari