Monodrama “Bravo za klovna” Minje Peković dobila dnevnik proba 1Foto: Zvaničan sajt Narodnog pozorišta Subotica

Monodrama “Bravo za klovna” dobila je svojevrsni dnevnik proba, koji u vidu kratkih video zapisa prikazuje kako izgleda čitav kreativni proces, sa svim usponima i padovima, tokom stvaranja ovog autorskog projekta Minje Peković, prvakinje Drame Narodnog pozorišta u Subotici.

Ovi video zapisi dostupni su na Instagram stranici @bravozaklovna, u kojima glumica neposredno iznosi svoje utiske, dileme i probleme sa kojima su se ona i ceo autorski tim suočavali tokom nastanka predstave.

“Odlučili smo da pravimo kratke video zapise nakon svake probe, zato što nikad ranije nismo imali dokumentovano kako proces teče. Uvek se sećamo nekog početka, kraja i nekih bitnih stvari u sredini, ali nemamo tok, i onda smo želeli to da ovog puta i napravimo”, kaže Minja Peković za Danas.

“Moja glavna zamisao je da ovaj dnevnik proba bude u službi, odnosno u korist studenata i mladih glumaca, jer svaki proces ima svoje uspone i padove, sumnje i trenutke bleska nekih ideja, i da zapravo ljudi, kada pogledaju predstavu, vide šta se sve dešavalo dok je ona nastajala”, dodaje.

Monodrama “Bravo za klovna” je prvi autorski projekat Minje Peković, nastao po motivima iz njenog ličnog dnevnika koji je vodila tokom lečenja od raka dojke.

Premijerno je izvedena u Narodnom pozorištu Subotica 9. decembra prošle godine, a kakav uspeh je za kratko vreme ostvarila, dovoljno govori da se za svako izvođenje traži karta više, dok večeras gostuje u Narodnom pozorištu u Beogradu.

“Prezadovoljna sam, i prezahvalna. Možda je to i najtačnija reč, jer povratne informacije koje sam dobila, jeste da ona ipak uliva nadu i optimizam, da je topla i emotivna, i to mi je nekako najdraže. To mi je bilo i najvažnije, taj odjek, jer je on znak da nismo ‘džaba krečili’ i da sve to ima smisla i ja sam zbog toga prezahvalna i presrećna”, poručuje Minja Peković.

Više vesti iz ovog grada čitajte na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari