"Mrak" Dušana Milića najbolji na Somborskom filmskom festivalu 1foto Dušan Đoković

Nagrada za najbolji film na Četvrtom Somborskom filmskom festivalu pripala je reditelju Dušanu Miliću za „Mrak“, po oceni žirija u sastavu: Milutin Petrović, Sonja Kolačarić i Radomir Nikolić.

Nagrada za najboljeg glumca pripala je Ibrahimu Komi za ulogu Strahinje u filmu „Strahinja Banović“ Stefana Arsenijevića.

Nagrada za najbolju glumicu pripala je Danici Ćurčić za ulogu Vukice u filmu „Mrak“.

Nagrada “Boer” za najbolji film u Selekciji filmova mladih autora pripala je filmu „Heroji“

Pod sloganom “Tragom snova Ernesta Bošnjaka”, u okviru Četvrtog Somborskog filmskog festivala gledaoci su imali priliku da vide šesnaest filmova, raspoređenih u četiri programske celine.

U Glavnoj takmičarskoj selekciji, bilo je pet ostvarenja, a u Selekciji filmova mladih autora tri značajna i vredna filma.

Zahvaljujući ambasadi Austrije i Austrijskom kulturnom forumu, posetioci su stekli dobar uvid u austrijski kratkometražni film, gledajući pet ostvarenja iz ove kategorije.

Prikazana su i dva filma u selekciji Kad bi Sombor bio Holivud čiji koncept asocira na težnju zanesenjaka Somborca Ernesta Bošnjaka da u gradu na severu Bačke stvori centar u kome će se proizvoditi i prikazivati filmovi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari