Inspiracija za umetnike je bilo napretek a, pored zadatih tema kao što je oslikavanje doskora sumornog zida jedine kaznionice za žene u Srbiji, najviše pažnje su im zaokupljali konji i svetski poznata slikarka rodom iz grada domaćina – Milena Pavlović Barili. Festival ulične umetnosti je organizovao grad Požarevac u saradnji sa „Street smart“ kolektivom iz Beograda.

– Festival ulične umetnosti je prošao i bolje od očekivanog. Odazvao se veliki broj umetnika, kako lokalnih, tako i iz Srbije i sveta (Urugvaj, Peru, USA, Španija, Holandija, Nemačka, Hrvatska). I pored tropskih vrućina koje su trajale tokom Festivala, umetnici su bili vrlo inspirisani i istrajni u nameri da u Požarevcu ostave svoj trag. Učesnici festivala su bili oduševljeni gostoprimstvom i srdačnošću ljudi, i to je divna slika koju smo kao grad ostavili. Uradili su mnogo više od predviđenog, izjavila je pomoćnica gradonačelnika za urbanizam i inicijatorka ovog Festivala Svetlana Milutinović. Ženski zatvor i Tabačka čaršija dobili su izvanredne murale, a oslikan je i zid garaže Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ kod Skejt parka.

– Uspeli smo da izvedemo umetnost u grad, što je i jeste svrha ulične umetnosti. Ovo je bio prvi festival u Požarevcu, nadam se ne i poslednji. Nastojaćemo da na ovaj način uredimo još mnogo neuglednih površina u gradu, izrazila je svoju nadu Milutinović.