Muzej savremene umetnosti na jesen 1Foto: FoNet Zoran Mrdja

Obnova Muzeja savremene umetnosti u Beogradu teče po planu i očekujemo da taj muzej bude otvoren na jesen, izjavio je danas ministar kulture i informisanja Srbije Vladan Vukosavljević, koji je zajedno sa premijerkom Anom Brnabić obišao radove.

Vukosavljević je izrazio nadu da će Muzej savremene umetnosti biti otvoren 20. oktobra na dan kada je prvi put počeo da radi 1965. godine. On je rekao i da troškovi obnove ne prelaze planirane okvire
i da mu je drago što premijerka pridaje veliki značaj ulaganjima u kulturu. Vukosavljević je rekao i da očekuje da će Narodni muzej u Beogradu biti otvoren u junu naredne godine.

Premijerka Ana Brnabić je rekla da je svesna toga da se Muzej savremene umetnosti obnavlja deset godina i da će njena vlada nastojati da taj posao što pre bude završen. Prema njenim rečima, prethodna vlada je ispunjavala svoja obećanja, a vlada koju ona vodi će nastaviti da se ponaša na isti način.

Direktor Muzeja savremene umetnosti Slobodan Nakarada je rekao da je završeno više od 80 odsto radova i da su zaposleni danas ubeđeni da će Muzej ponovo biti otvoren. On nije želeo da govori o budućoj stalnoj postavci Muzeja savremene umetnosti, navodeći da će to biti iznenađene za
publiku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari