Na zaječarskoj Gitarijadi Bil Guld (Faith No More) 1Foto: Gitarijada

Felix Romuliana u Zaječaru ovog leta je omiljena destinacija svetskih zvezda. Nakon Džona Malkoviča, to mesto će da poseti Bil Guld, basista i šef legendarnog benda Faith No More, objavljeno je na sajtu Gitarijade.

„Čast mi je i polaskan sam ponudom da budem rok gradonačelnik najstarijeg muzičkog festivala na Balkanu“, ističe Guld.

„Puno sam slušao o Gitarijadi i znam njen istorijat, ali nisam imao priliku da joj prisustvujem. Ovog puta ostajem u Zaječaru i verujem da ću uživati u koncertima, a čuo sam i da je hrana tamo odlična“.

Bil već tri godine uči srpski jezik i čest je posetilac naše zemlje, jer se ovde proizvodi njegova rakija „Yebiga“, koju je uspešno plasirao na američko tržište. Rakija i slatko postali su sastavni deo njegovog jutarnjeg rituala, a kada je u Srbiji, jede isključivo naše specijalitete i druži se sa običnim ljudima.

Na otvaranju 55. Gitarijade na Felix Romuliani u sredu 24. avgusta gradonačelnik Zaječara Boško Ničić predaće Guldu ključeve grada, što simbolilčno znači da će Bil odlučivati o svim muzičkim pitanjima vezanim za festival.

Nakon ceremonije otvaranja, u Romulijani nastupa grupa OPS, predvođena Slobodanom Bodom Ninkovićem, koja je pobedila na Gitarijadi davne 1979. godine.

Podsećamo, Gitarijada sе održava od 25. do 27.avgusta na Kraljеvici i ulaz na fеstival jе bеsplatan.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari