Na Zlatiboru počeo Međunarodni festival sportskog filma 1Foto: Opština Čajetina

Dodelom nagrada za životno delo uglednim sportistima i premijernim prikazivanjem filma o Bori Stankoviću „Igra mog života“, autora Ivice Vidanovića i Aleksandra Miletića, u Kulturnom centru na Zlatiboru je sinoć počeo 10. Međunarodni festival sportskog filma.

Nagrade za životno delo su pripale Željku Obradović, Ivanu Golcu, Vesni Čitaković Đurišić, Raziji Mujanović, Radmilu Mišoviću, Dejanu Panteliću, Miloradu Stanulovu, Zoranu Pančiću, Ivanu Gudelju i Dinu Rađi, kao i glumcu i reditelju Lazaru Ristovskom.

Povelja „Nataša Kovačević- heroj sport i života“ je pripala Željku Dimitrijeviću koji je trenutno na Paraolimpijskim igrama u Tokiju.

„Nagrada za životno delo verovatno se dodeljuje zato što je neko ostavio neki trag iza sebe. Nadam se da sam uspeo to da uradim, ali nekako se osećam čudno zato što sam u ovom trenutku apsolutno na novom početku. Vratio sam se u Partizan, čekaju me moji divni momci i divni ljudi sa kojima radim da idem na trening. Ova nagrada samo može da bude dodatna motivacija da i dalje radim na način na koji sam radio i da ovaj klub, koji obožavam vratim tamo gde bi svi kojima je u srcu voleli da bude“, kazao je Željko Obradović koji je sa timom Partizana na pripremama na Zlatiboru.

Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina, pozdravio je učesnike festivala među kojima su i predstavnici Novog Pazara i Knjaževca, koji će predstaviti sportske uspehe tih gradova.

Nagarade najbojim ostvarenjima dodeliće žiri u sastavu: Božo Sušec, Anita Panić i Vladmir Stanković.

Festival, koji je član Međunarodne asocijacije festivala sportskog filma sa sedištem u Milanu, organizovali su „Maja film“, Opština Čajetina, TO Zlatibor i Sportski centar Čajetina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari