Dragana VaragićFoto promo/Hartefakt

Stručni žiri Međunarodnog festivala glumca ZAPLET 14 u Banja Luci, nagradu za najbolju glumicu festivala dodelio je Dragani Varagić za ulogu u predstavi “Naš sin” Patrika Lazića, u produkciji Hartefakta.

”Želim pre svega da se zahvalim žiriju i Festivalu, glumcima su najdraže nagrade sa glumačkih festivala. Nažalost, sprečena sam da dođem večeras u Banja Luku zbog unapred zakazanog gostovanja. Ova nagrada mi je jos i draža jer smo igrali pred fantastičnom i inspirativnom publikom. Radost delim sa Hartefaktom koji je omogućio ovu produkciju, Patrikom Lazicem čiji je ovo autorski projekat, i sa dvojicom sjajnih glumaca koje bih svima preporučila za glumačke partnere, Aleksandrom Đinđićem i Amarom Ćorovićem. Hvala još jednom i na nagradi i na divnom gostoprimstvu“, izjavila je Varagić.

Ona je oduševila žiri i dobila ovacije festivalske publike ulogom Mame, za transformaciju u emotivnu i požrtvovanu majku koja voli svog sina, ali bi ga volela još više i još lakše, samo kada bi se odrekao svog seksualnog identiteta i bio onakav kakav ona veruje da bi on mogao da bude…

Upečatljivost i tempo Dragane Varagić, kako je istakla kritika 14. Zapleta, s uspehom prate Amar Ćorović kao Sin, i Aleksandar Đinđić u ulozi Tate, zbog čega ova predstava pored ličnog teksta i jasne režije Patrika Lazića, publici donosi i izvandrednu umetnost glume.

„Naš sin“ je autorski projekat Patrika Lazića, pisca i jednog od najdarovitijih reditelja nove generacije, koji preispitujući sopstveni seksualni identitet donosi priču o suočavanju sa porodičnom istorijom, nezalečenim ranama, tajnama, odnosima i traumama jedne naizgled obične porodice…

Ova iskrena, poetična, duhovita i na trenutke tragična drama o roditeljima koji duboko u sebi ne nalaze načina da prihvate identitet svog gej sina, premijerno je izvedena juna ove godine, u okviru Hartefaktovog festivala.

Intimističku predstavu o uslovljenoj ljubavi, troje sjajnih glumaca, kako je objavio Hartefakt, igraće i na Kosovo Theatre Showcase festivalu, a pred beogradskom publikom ponovo će biti 10. i 23. novembra u Hartefakt Kući (Bulevar Despota Stefana 7).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari