Nagrada za "Uslužni duh" 1

Osamnaesti „Dan radio-drame“ obeležen je danas u Kamenoj sali Radio Beograda. Dobitnicima su uručene nagrade Javnog konkursa Radio Beograda za originalne radio-dramske tekstove, sinopsise i predloške kao i godišnja priznanja „Vitomir Bogić“ i nagrada Dramskog programa za životno delo.

Prva nagrada za originalnu radio-dramu pripala je Mladenu Milosavljeviću za „Uslužni duh“.

– Ova drama se bavi folklornom fantastikom. To je tema kojom se bavim kroz časopis Omaja koji uređujem, ali i u svojoj prozi. Ova nagrada predstavlja za mene veliki podstrek budući da kod nas fantastika ne zauzima mesto koje zaslužuje – rekao je za Danas Mladen Milosavljević.

U kategoriji Apstraktni oblik radiofonije nagrada je dodeljena reditelju Dimitriju Pjeru Udovičkom za predložak „Voyager golden record redux 2019“. Nagradu za dokumentarnu radio-dramu osvojila je Snežana Gnjidić za sinopsis „Jedan od 35 miliona“. Za najbolju originalnu radio-dramsku minijaturu odabrano je delo „Distopija“ Branke Trifunović. Druga nagrada u istoj kategoriji pripala je Dejanu Aleksiću za tekst „Nadgradnja“. U kategoriji Originalna radio-drama za decu nagrada nije dodeljena.

Plaketa „Vitomir Bogić“ za izuzetan doprinos radiofoniji ove godine dobio je akademik LJubomir Simović za kompletno književno stvaralaštvo i umetnički i kreativni rad u Radio Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari