Najveći koncert klasike na otvorenom u istoriji Srbije 1Foto: Beogradska filharmonija

Beogradska filharmonija 25.juna, pod upravom novog šefa dirigenta Gabrijela Felca, poklanja publici najveći koncert klasične muzike u istoriji Srbije na otvorenom.

Na mestu gde će se u budućnosti nalaziti nova dvorana Filharmonije, u novobeogradskom bloku 13, na lokaciji u blizini Palate Srbija, Beogradsku filharmoniju će moći da čuje više desetina hiljada ljudi.

Kako se ističe u saopštenju, publika će sama kreirati repertoar koncerta, tako što će na sajtu ove institucije moći da glasa za omiljene kompozicije od kojih će potom biti sastavl?en koncertni program te večeri.

Beogradska filharmonija poziva publiku iz svih krajeva zemlje, naročito porodice sa decom, na veliki koncertni piknik tokom koga će uživati u najlepšim numerama klasične muzike.

Filharmonijski koncert na otvorenom predstavlja, ne samo umetnički, već i ogroman produkcijski poduhvat, koji podrazumeva pripremu terena, projektovanje i izgradnju bine, obezbeđivanje najkvalitetnijeg ozvučenja i osvetljenja.

Beogradska filharmonija tradicionalno rasproda u veoma kratkom roku sva mesta u okviru koncertne sezone, pa je tako za narednu sezonu 2017/18 za samo četiri nedelje rasprodato više od 20 000 ulaznica.

Za sve one koji do sada nisu bili u koncertnoj sali Zadužbine Ilije M. Kolarca, gde nastupa Beogradska filharmonija, koncert na otvorenom je prilika da najbolji orkestar čuju na lokaciji gde će uskoro početi izgradnja dvorane koja će moći da primi mnogo više posetilaca nego do sada. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari