Našem filmu "Gejm" nagrada na američkom BendFilm Festivalu 1Foto promo/ 24th of Marchs

Migrantska drama „Gejm“ rediteljke i scenarisktkinje Ane Lazarević, posle svetske premijere na 46. festivalu u Torontu (program Discovery, Otkrića novog), nagrada na festivalima FICIMAD u Madridu, “Obnova” u Novom Sadu, WilliFestu u Bruklinu…, upravo je osvojila i priznanje za najbolji igrani film na američkom BendFilm Festivalu.

Sam naziv filma, kako je izjavila rediteljka, metafora je borbe migranata da izbegnu zvanične granične prelaze na svom putu kroz Balkan, i stignu u države zapadne Evrope.

„Gejm“ je njeno debitantsko ostvarenje, i s velikim uspehom prikazano je na ovogodišnjem Festu, a u glavnoj ulozi, liku Strahinje koji je uključen u lanac krijumčarenja migranata na našem prostoru, videli smo Branislava Trifunovića.

Tinejdžere koji tumače migrante rediteljka je pronašla na kastinzima koji su bili ogranizovani među samim izbeglicama, a zanimljivo je da je glumac-naturščik Mehdi Hamoudipourarabi, koji je sjajno odigrao svoju ulogu, trenutno odustao od gejma I našao svoje mesto pod suncem.
Hamoudipourarabi je u Srbiji počeo da pohađa srednju školu, naučio je srpski jezik, i krenuo je da radi na nekim svojim projektima.

„Gejm“ je snimljen u srpsko – američkoj koprodukciji, u glumačkoj ekipi rediteljke Ane Lazarević (diplomirala je režiji na Univerzitetu Kolumbija), su i Sloboda Mićalović, Boris Isaković i Radoslav Rade Milenković.

Direktor fotografije je poznati argentinski snimatelj Hoakin Neira, a film je montirala sama rediteljka, zajedno sa Anom Godoj koja je, takođe, iz Argentine.

Ovaj projekat je bio u zvaničnoj selekciji IFP Akademskog programa za mlade umetnike Filmskog društva Centra Linkoln (IFP/Film Society of Lincoln Center Emerging Visions & Artist’s Academy Program), koprodukcionog marketa Agora Solunskog filmskog festvala, kao i programa Cine Qua Non Screenwriting Lab, New York Stage and Film Lab i EAVE, a podržan je i na konkursu Filmskog centra Srbije.

Kako je objavio FCS, „Gejm“ je selektovan i za festivale Buenos Airesu, u Monandaku i u Njujorku (Hudson New York).

Foto promo/ 24th of Marchs

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari