Negotin: Aplauzi za Natašu Petrović kao Čučuk Stanu 1Foto: Zaječarsko pozorište

Negotinci dugotrajnim aplauzom nagradili glumicu Natašu Petrović za maestralno tumačenje Čučuk Stane u istoimenoj monodrami odigranoj na letnjoj pozornici Muzeja Hajduk Veljka u Negotinu.

Zahvaljujući saradnji sa Narodnim pozorištem Timočke krajine „Zoran Radmilović“ iz Zaječara negotinska publika bila je u prilici da pogleda predstavu „Čučuk Stana – Srpkinja i Grkinja“.

Monodrama zaječarskog teatra autora i reditelja Željka Hubača u izvođenju glumice Nataše Petrović naišla je na izuzetan prijem negotinske publike.

-O značaju gostovanja ove predstave najviše govori interesovanje publike, koja je došla na predstavu u velikom broju i sa pažnjom pratila monodramu.Iz ugla Muzeja Krajine, kao ustanove koja se stara o nasleđu vezanom za Hajduk Veljka, realizovani program je od velikog značaja. Čučuk Stana je i sama bila veliki junak, a ipak je u kolektivnom sećanju zapostavljena u odnosu na krajinskog vojvodu. Pozorišnom predstavom u tumačenju maestralne Nataše Petrović, ta nepravda se donekle ispravlja – ocenjuje direktor negotinskog Muzeja Krajine Ivica Trajković.

Prema rečima Trajkovića, aplauz na kraju ove sjajne monodrame zaječarskog pozorišta, bio je i specifičan odnos prema fascinantnoj ličnosti Čučuk Stane, čiji se grob ne zna, iako je sahranjena u Atini, kao i pohvala gostujućem pozorištu što je ovu monodramu postavilo na svoj repertoar.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari