Negotin: Nedelja koncerta, filma i fotografije 1Rajačke pivnice/Foto: Danilo Nikolić

Narednih nekoliko dana u negotinskim institucijama kulture odvijaće se zanimljivi i pažnje vredni programi: promocija dokumentarnog filma Rajačke i Rogljevačke pivnice, koncert Vokalne a kapela grupe „Famos“, veče fotografije i samostalna izložba skulptura Branislava Ristića „Ritam i harmonija 2“.

Najnoviji dokumentarni film Rajačke i Rogljevačke pivnice , mr Danila Petrovića iz Negotina, nagaradama potvrđenog stvaraoca dokumentarnih filmova, premijerno će biti prikazan u Galeriji negotinskog Doma kulture „Stevan Mokranjac“.

-Film obrađuje dve funkcionalne celine: Rajac, pivnice i groblje u Rajcu i Rogljevo i pivnice, a uz pomoć literature i meštana pokušali smo da odgonetnemo da li je pravilno govoriti pivnice ili pimnice. Film je realizovan kroz projekat Opštine Negotin koja je prepoznala da smo na zajedničkom zadatkz očuvanja materijalnog kultunog dobra i tradicije našeg kraja . kazao je za Danas autor filma Danilo Nikolić.

-Program koji donosi i tematsku poeziju, pored dokumenarca o naša dva velika vinogorja, grožđu i podrumima vina- pivnicama, u kojima se vino proizvodi i čuva, Dom kulture „Stevan Mokranjac“ zakazuje za sredu 16.novembar u 18 sati – kažu u ovoj ustanovi kulture.

Podsećaju takođe da je zahvaljujući saradnji Doma kulture „Stevan Mokranjac“ i Ustanove Narodno pozorište Timočke krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ u toku izložba slika sa 28. Sabora likovnih umetnika „Zaječar 2022“, koja će moći da sa razgleda do 18. novembra, u vremenu od 9 do 14 sati.

Narodna biblioteka „Dositej Novaković“ Negotin priređuje veče fotografije na kojoj će fotograf i urednik fotografije časopisa „EPS energija“ Milorad Drča, predstaviti, u digitalnoj formi, svoje fotografije nastale u Negotinu i na putovanjima.

Projekciju vrhunskih fotografija možete pogledati u sredu, 16. novembra u promotivnoj sali Biblioteke.

Negotinski Dom kulture ove nedelje organizuje i koncert Vokalne a kapela grupe „Famos“
u četvrtak 17. novembra.

„Famos“ čine mladi, talentovani vokalni izvođači, promoteri a kapela pevanja, koji neguju veoma širok i raznolik repertoar.

Krajem ove radne nedelje u galeriji Muzeja Hajduk Veljka biće otvorena samostalna izložba skulptura Branislava Ristića „Ritam i harmonija 2“.

Ristić je diplomac Fakulteta umetnosti u Prištini (Кosovska Mitrovica), smer vajarstvo, u klasi profesora Peka Nikčevića i na istom fakultetu završio je master studije.

Organizator izložbe koja će biti otvorena u petak, 18. novembra, je Muzej Krajine Negotin.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari