Negotinska Narodna biblioteka raspisala književne konkurse za nagrade “Mirko Petrović” i “Čika Andra” 1Foto: Narodna biblioteka "Dositej Novaković" Negotin

Narodna biblioteka „Dositej Novaković“ iz Negotina nagradiće i ove godine autore najboljih radova na književnim konkursima za nagrade “Mirko Petrović” i “Čika Andra”. Konkursi su otvoreni do 25. oktobra, a nagrade će biti uručene na Svetog Luku, 31. oktobra 2022. godine.

Nagrada „Mirko Petković“ koja nosi ime Negotinca Mirka Petkovića, prvaka novosadskog Narodnog pozorišta, pesnika i slikara,dodeljuje se za književno stvaralaštvo: poezija, kratka proza, esej i književni prikaz.

Prema pravilima raspisanog književnog konkursa za nagradu mogu konkurisati punoletna lica koja žive i stvaraju u istočnoj Srbiji koja svoje radove mogu da pošalju do 25. oktobra 2022. godine.

Uz konkurs za nagradu “Mirko Petković”, negotinska Narodna biblioteka raspisala je i književni konkurs za nagradu “Čika Andra” koja nosi ime po dečijem pesniku Andri Franičeviću iz Jabukovca.

Za nagradu „Čika Andra“ mogu konkurisati deca uzrasta do 18 godina, koja žive i stvaraju u Negotinskoj Кrajini, a njen je cilj podsticaj dečijeg stvaralaštva.

I ovaj je književni konkurs otvoren do 25. oktobra, a nagrada “Čika Andra” se dodeljuje za pesničko stvaralaštvo.

Nagrade će biti uručene 31. oktobra, na Svetog Luku.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari