Nenad Jezdić kao Milutin Ostojić u monodrami “Knjiga o Milutinu” sutra pred publikom u Kladovu 1Foto: Stanislav Milojković

Nepuna četiri meseca od premijernog izvođenja u Zvezdara teatru, monodramu “Knjiga o Milutinu” sutra veče videće i kladovska pozorišna publika.

„Knjiga o Milutinu“ – deo prvi Danka Popovića, u dramatizaciji i režiji Egona Savina premijerno je izvedena 11. novembra 2021, na Dan primirja u Velikom ratu.

Milutina Ostojića, književnog junaka Danka Popovića, na sceni je oživeo Nenad Jezdić, koji prvi put u karijeri igra u monodrami, zahtevnoj i teškoj formi za glumca i sudeći po dosadašnjim pozorišnim kritikama uspešno je odgovorio zadatku koji je pred njega postavio reditelj Egon Savin, koji je uradio i dramatizaciju Popovićevog romana.

Inače, „Кnjiga o Milutinu“ Danka Popovića objavljena je 1985. godine, imala je tiraž od čak 40 izdanja i prodata je u više od 500.000 primeraka.
Ovaj Popovićev roman, kao prava arhiva i hronika stradanja naroda, predstavlja istoriju Srba od Sarajevskog atentata na princa Ferdinanda, do nekoliko godina posle Drugog svetskog rata.
Monodrama „Knjiga o Milutinu“  biće igrana u kladovskom Domu kulture sutra veče, a dan kasnije u petak, na sceni Muzičke škole u Boru.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari