Nikola Kojo: Maja Gojković je već tužena 1foto (BETAPHOTO/SAŠA ĐORĐEVIĆ/MO)

Maja Gojković je već tužena, kaže za Nova.rs Nikola Kojo.

Glumac Nikola Kojo potvrdio je za Nova.rs da je podneo tužbu protiv ministarke kulture i potpredsednice Vlade Srbije.

– Maja Gojković će već tužena – kratko je za Novu rekao Kojo, s obzirom da se trenutno nalazi u inostranstvu.

Podsetimo, sve je krenulo kada je Nikola Kojo svoje prisustvo na protestu „Srbija protiv nasilja“ objasnio ovako:

– Aleksandar Vučić je uspeo da ukrade radost svojim mrakom koji širi oko sebe i svojom interesnom grupom. Ukrao je novac i za to će možda odgovarati, ali ukrao je radost.

Kazao je i da je „protiv nasilja u svakom smislu koje nam se duže od 30 godina dešava, a posebno od kada je dotični gospodin na vlasti“ i poručio da „treba zaustaviti zlo“.

Komentarišući izjavu predsednika Vučića da glumci ne bi trebalo da pričaju o diktatorskom režimu u Srbiji, jer da je režim takav ne bi ni imali priliku da zarade novac, što se naročito odnosi na sredstva koje dobijaju snimajući serije iza kojih stoji Telekom, Kojo je podsetio:

– Mi smo akcionari, to je državna firma, a država to smo mi, a ne on.

Osvrnuo se i na nedavni skup SNS-a, istakavši da je podela u društvu sve manje i da se to videlo i po ljudima koji su bežali s tog mitinga, svesni da tako zarađuju svoje dve hiljade dinara:

– Žao mi je što se ne osveste i ne porazmisle kada im ta novačanica dođe u ruke, ko im je to platio. On lično ili je to od poreza ili od zaduživanja – upitao je Kojo.

Zbog toga se na glumca „sručila lavina“, pa su ga, između ostalog, poslanici SNS-a u Narodnoj skupštini „prozivali“ obnarodovavši njegove honorare, i nazivajući i Koja pogrdnim imenima, ali najpre je reagovala članica Predsedništva Srpske napredne stranke i ministarka kulture Maja Gojković saopštivši da Kojo „izvrće činjenice kako bi se sakrila i potcenila podrška Vlade Srbije i aktuelne vlasti filmskim radnicima, koje do 2012. godine praktično nije bilo“.

– Zaista sam zgrožena porukama mržnje koje je Nikola Kojo uputio, nazivajući građane Srbije pogrdnim i uvredljivim imenima. Podrugljivo, uvredljivo i sa nipodaštavanjem govoriti o građanima, samo zato što ne dele njegovo političko mišljenje i to na skupu koji se tobože organizuje povodom borbe protiv nasilja, je duboko zabrinjavajuće. Ako Nikola Kojo zna da se serije i filmovi snimaju novcem građana, morao bi da zna i da novac građana dolazi dobrim delom i od onih koje on naziva „ovcama i govedima“ i omalovažava samo zato što imaju drugačije mišljenje. Niko ne sme i nema prava da na tako neprimeren i necivilizovan način vređa građane Srbije i da im osporava pravo na opredeljenje i slobodu da ga izraze – poručila je Maja Gojković, podseća Nova.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari