“Nisam ni ja šaka pirinča”: Pašče Prekuče objavio debi album 1Foto: Privatna arhiva

Krajem septembra, u digitalnom formatu, zvanično je izašao prvi album Pašče Prekuče “Nego šta!”.

Autor albuma, koji obuhvata osam pesama i dva skita, Užičanin Aleksa Nenadić, kao primarni cilj ističe dizajn zvuka u službi stvaranja instrumentala hip-hop žanra i njemu srodnih podžanrova.

“Nakon toga dolazi veština (ili umetnost, šta li je?) pisanja i izvedbe rep tekstova i povremeno, pevačkih deonica u r’n’b, pop i jazz maniru, za koje sam na ovom albumu, izuzev par gostovanja, takođe bio zadužen”, objašnjava Aleksa za Danas i napominje da je veoma važan i vizuelni segment.

Svestan je da užička hip-hop scena stagnira već neko vreme, ali to na njegov rad nema uticaja.

“Ako je suditi po nepostojanju zvaničnih izdanja ili po živim nastupima lokalnih izvođača kojih praktično nema, zaista stagnira. Ko je upoznat sa užičkim hip-hopom zna o čemu pričam i kad je stagnacija počela okvirno. Iskreno, meni lično nisu potrebni nikakvi posebni uslovi u smislu živosti scene, niti bi to trebalo bilo kome da bude presudan faktor. Ovom vrstom muzičkih igrarija sam se upravo i najviše bavio poslednjih pet, šest godina i nezavisno od uslova i odziva ću se i u budućnosti baviti. Iskrena pasija i blaga opsesija prosto zahtevaju samo rad i posvećenje, bez obzira na sve”, ističe muzičar.

Smatra da direktna ili indirektna angažovanost u tekstovima može da postoji, ali samo ako je u službi pesme kao celine.

“Mislim da je najbitnije da tekstopisac oseti kada i na koji način, po mogućstvu zanimljiv, treba da bude angažovan u tekstu. Sve uostalom treba da pođe od emocije i da se, kada dođe do slušaoca, završi na njoj, a ne na nekoj političkoj ideji ili sličnim budalaštinama”, kaže Aleksa, koji je zadovoljan prvim povratnim informacijama koje dobija od publike.

“Ovo je još poprilično svež projekat za širu publiku i biće neko vreme, što je zapravo super. Za ova dva meseca, od izlaska prvog singla do objave albuma, sam prezadovoljan. Ljudima se izgleda sviđa Pašče”, kaže autor kroz smeh I najavljuje promociju albuma i nastupe.

“Želja mi je da na budućim izdanjima imam što više gostujućih MC-a, domaćih i stranih rep poeta. Da manje repujem a više komponujem. A ako mi se želja ne ostvari, ništa strašno, guramo dalje! Što bi rekao jedan drugar, čiji se mio glas može čuti na jednom od skitova na albumu: „Pa nisam ni ja šaka pirinča!“, ističe autor projekta i poziva ljubitelje zvuka koji stvara da donesu svoj sud o njegovom radu, koji je dostupan na digitalnim platformama.

https://ditto.fm/nego-sta

Kako je nastao album “Nego šta!”?

Glavni autor je Aleksa Nenadić a.k.a. Pašče Prekuče, dok je Željko Jocić a.k.a. 3uRn, zadužen za snimanje, miks, mastering i izdavaštvo. Marija Nenadić osmislila je vizuelni segment projekta. Gosti na albumu su Skreč Majstor Ljuban, Stefan Đoković a.k.a. Matori Ultras i kolege iz Aleksinog matičnog benda Dead Man’s Bells – Dragana Milinković Gaz i Miloš Milinković Shomara – vokali i gitara.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari