Novi Pazar: Rifat Rifatović i Anđela Marić dobitnici ovogodišnje nagrade "Amir Dautović" 1Novi Pzar Foto: Senad Župljanin

Glumci Regionalnog pozorišta u Novom Pazaru Rifat Rifatović i Anđela Marić ovogodišnji su dobitnici nagrade Kulturnog centra „Amir Dautović“.

Kako stoji u saopštenju, članovi žirija su bili jedinstveni u stavu da su glumci Regionalnog pozorišta ti koji će poneti titulu laureata, s obzirom na postignute rezultate predstavom „Ako dugo gledaš u ponor“.

– Komisija je, nakon svih razmatranja i analize biografija i podataka o angažovanju i uspesima pojedinaca u minuloj godini, predložila da se Rifatoviću i Marićevoj nagrada dodeli za izvanredna glumačka postignuća na festivalima profesionalnih pozorišta u zemlji i izvan nje. Oni su bili najbolji ambasadori novopazarske kulture u minuloj godini“, navodi se u obrazloženju četvoročlanog žirija.

Ova nagrada, koja se sastoji od plakete i novčanog iznosa od 45.000 dinara, glumcima će biti uručena na svečanosti, 7. februara, u foajeu Kulturnog centra.

Nagrada “Amir Dautović” dodeljuje se za afirmaciju kulture suživota, sa akcentom na afirmaciju bošnjačke tradicije i bosanskog jezika, predstavljanje Novog Pazara kroz pojedinačno i grupno delovanje na polju obrazovanja i kulture u minuloj godini, a ustanovljena je 2017. godine, u znak sećanja na tragično nastradalog profesora jugoslovenske književnosti i jezika Amira Dautovića.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari