Novi program na Festu 1Foto: Promo

Filmski festival FEST ove godine uvodi novi takmičarski program – Fest Fokus, nastao je iz potrebe festivala da dodatno skrene pažnju na autorska ostvarenja koja svojim hrabrim izrazom i izborom teme to zaslužuju, čije će se premijerne projekcije održavati u Dvorani kulturnog centra, saopšteno je iz Centra beogradskih festivala (CEBEF).

„Zbog toga ne čudi što će o najboljem filmu tog programa odlučivati i oni čije se stvaralaštvo opisuje na isti način, Momir Milošević i Dušan Zorić, reditelji čije ste filmove otkrili na Festu, kao i urednik i novinar Damir Šehanović“, kažu iz CEBEF.

Kako dodaju, u okviru programske celine Fest Fokus publika će ove godine imati priliku da pogleda devetnaest raznovrsnih filmskih ostvarenja, među kojima je i jedan film nominovan za Oskara, Telo Hristovo, poljskog reditelja Jana Komase. Nominovan je od strane Akademije za Oskara za najbolji internacionalni film, a do sad je osvojio više od trideset nagrada na brojnim međunarodnim festivalima, nakon što ga je samo u Poljskoj pogledalo oko 1,4 miliona gledalaca.

U okviru programa između ostalih, biće prikazani i francuski film „Jelenska koža“, reditelja Kentena Dipjea, kao i „Dopunska nastava“, za koji režiju potpisuje Ivan-Goran Vitez. Vitez će, zajedno sa glumcima iz ovog filma Đorđem Kukuljicom i Jankom Popović-Volarićem, biti gost na ovogodišnjem Festu. Gosti Festa biće i akteri filma „Izi Lend“ – rediteljka i scenaristkinja Sanja Živković i glumice Nina Kiri i Mirjana Joković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari