Novo Pozorište u parku nakon nekoliko godina pauze 1Foto: Promo

U želji da pozorište približi svoj deci i istakne igru kao osnovni kvalitet dečjeg pozorišta, udruženje BAZAART u subotu 3. juna od 17.00 do 20.00 u Tašmajdanskom parku po peti put organizuje Pozorište u parku, reviju kreativnog dramskog stvaralaštva dece i mladih na otvorenom.

Pozorište u parku nije obično pozorište. Nema salu i binu, dekor i reflektore, sedišta i ulaznice. Pozorište u parku otvoreno je za svu decu, roditelje i građane.

U Pozorištu u parku učestvuju deca, a ne glumci. Predstave se ne prikazuju, već se igraju. Publika ne mora da miruje i ćuti, već treba aktivno da prati dramsku priču, jer Pozorište u parku je svetkovina igre, mašte i kreativnosti dece i mladih u pozorištu.

Za ovogodišnji program odabrano je desetak predstava iz cele Srbije (iz Zrenjanina, Valjeva, Požarevca, Zaječara, Pančeva, Obrenovca, Beograda), a očekujemo i brojne posetioce.

U predstavama će da učestvuju i predstave će da bodre sva deca bez izuzetka, uključujući decu sa poteškoćama i decu iz osetljivih grupa.

Program Pozorišta u parku objavljen je na sajtu BAZAART-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari