Novogodišnji gala koncert u Srpskom narodnom pozorištu 30. decembra 1Ansambl Janoška

Ansambl Janoška i Vojvođanski simfonijski orkestar održaće Novogodišnji gala koncert 30. decembra u Srpskom narodnom pozorištu, a za dirigentskom palicom stajaće violinista Julijan Rahlin, saopštila je Muzička omladina Novog Sada.

Ansambl Janoška (Slovačka/Austrija) jedna je od najoriginalnijih muzičkih grupa na svetu, čiji su koncerti širom sveta uvek rasprodati, prepuni uzbuđenja i iznenađenja. Osnovali su je 2013. godine braća Ondrej, Roman i František, kojima se pridružio i kontrabasista Julijus Darvaš. Inspiracija ove četvorice muzičara je neiscrpna. Oni su perfektno povezali svoje bogato višegeneracijsko muzičko nasleđe s visokim muzičkim obrazovanjem u Beču i sklonošću ka povezivanjem različitih muzičkih konteksta i žanrova.

Ova četvorica visoko talentovanih muzičara spaja nespojivo – klasiku, džez, latino, pop i world muziku. Njihovi aranžmani su izvanredni i neobični, a improvizacije smele i zanimljive.

Svetski priznati violinista Julijan Rahlin (1974) je paralelno sa briljantnom solističkom karijerom, pre dvanaest godina intenzivnije počeo i da diriguje. Do sada je predvodio Bečke simfoničare, Orkestar Koncerthausa u Berlinu, Londonsku filharmoniju… a 30. decembra u Novom Sadu predvodiće naš najbolji ansambl – Vojvođanski simfonijski orkestar i vrhunske soliste –Ansambl „Janošku“.

„Sa ovako jakom postavom i atraktivnim programom sastavljenim od popularnih kompozicija najvećih muzičkih stvaralaca poput Mocarta, Paganinija, Sarasatea, Johana Štrausa u specijalnim aranžmanima protkanim elementima džeza, latina i world muzike, dan uoči proslave Nove godine možemo s pravom da očekujemo veliki i jedinstveni muzički spektakl. Ovo je projekat koji slušaoce ostavlja bukvalno bez daha i koji će vas istovremeno duboko dirnuti i razgaliti“, navodi se u saopštenju Muzičke omladine Novog Sada. Cena ulaznica za ovaj koncert je  1.600 i 2.000 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari