Obeležen dan zrenjaninskog pozorišta 1Foto: Jovan Njegović Drndak

Svečanom akademijom i dodelom jubilarnih i godišnjih nagrada zrenjaninsko pozorište “Toša Jovanović” obeležilo je svoj dan.

Iza nas je jedna od najuspešnijih sezona, rekao je direktor Ivan Francuski i naveo da sezonu otvara premijera mjuzikla posvećenog nastanku ove teatarske kuće.

– Pozorište je ove godine dobilo devet nagrada na različitim festivalima. Nadamo se da je pred nama još uspešnija sezona koju počinjemo u petak, 19. oktobra, premijerom predstave „Bilo jednom u Banatu, istakao je Ivan Francuski.

Tema predstave je univerzalna,  kako zaljubljen muškarac zarad žene može da napravi čudo, da izgradi pozorište jednoj lepoj glumici.

– Uspeli smo da uz pomoć pisanih dokumenata rekonstruišemo vreme, ali smo želeli da napravimo predstavu koja je intrigantna, atraktivna ali i takva da može da se igra u drugim sredinama, da tema bude prepoznatljiva, da se sa likovima, bilo gde da se igra, može poistovetiti. Uradili smo mjuzikl, koji je “zrenjaninski Mulen Ruž”. Da li smo uspeli, konačnu reč daće publika, objašnjava reditelj Vladimir Lazić.

U predstavi igra gotovo kompletan pozorišni ansambl, glumci dramske i lutkarske scene, a pripreme su počele  tokom maja.  Kako je istaknuto, nakon premijere igraće se dve reprize a do kraja godine predstava će biti izvedena još tri puta. Premijera mjuzikla “Bilo jendom u Banatu” je u petak, 19. oktobra, u 20 časova.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari