Objavljen konkurs za 20. jubilarnu Međunarodnu izložbu „ Žene slikari“ Majdanpek 2022 1Foto: Centar za kulturu Majdanpek

Centar za kulturu Majdanpek, organizator međunarodne izložbe „Žene slikari“ objavio je konkurs za ovogodišnju izložbu. Sve do 19. avgusta, umetnice iz zemlje i inostranstva mogu konkurisati za učešće na ovoj značajnoj likovnoj manifestaciji. Jubilarne, 20. „Žene slikari“ biće otvorene 24. septembra.

Umetnice iz zemlje i inostranstva imaju četiri meseca na raspolaganju da svojim radovima konkurišu za učešće, a time i za nagrade 20. Međunarodne izložbe „Žene slikari“ Majdanpek 2022. Organizator, Centar za kulturu Majdanpek, objavio je konkurs koji je otvoren do 19. avgusta i to je rok do koga umetnice mogu da dostave svoje radove u tehnikama: slikarstvo, crtež, grafika, skulptura i digital art.

Prema propozicijama svaka umetnica možće konkurisati u više kategorija sa maksimalno dva dela iz svake kategorije, a odluka stručnog žirija koji će izvršiti selekciju pristiglih radova i izbor nagrađenog rada u svakoj kategoriji pojedinačno biće objavljena 29. avgusta, saznaje Danas u Centru za kulturu Majdanpek.

-Nagrade su ustanovljene sa ciljem da se prepozna važnost doprinosa žena umetnica i promoviše razumevanje i uvažavanje kvaliteta i raznovrsnosti. Gran pri – Velika nagrada izložbe koja pored novčanog dela podrazumeva i samostalnu izložbu umetnice u galeriji Centra za kulturu Majdanpek u 2023. godini sa štampanim katalogom.Pored toga za svaku izložbenu kategoriju pet ravnopravnih prvih nagrada. Odluke o nagrada donosi žiri „Žena slikara“ koji će činiti tri istaknuta umetnika u oblasti vizuelnih umetnosti i biće uručene na otvaranju izložbe – kazao nam je organizator programa u centru za kulturu Majdanpek Dragan Klčesko.

Jubilarna, 20. Međunarodna izložba „Žene slikari“ biće svečano otvorena 24. septembra u Velikoj galeriji Centra za kulturu Majdanpek i trajaće mesec dana.

Na dosadašnjih 19. izložbi predstavljeno je preko 4.000 radova 2.700 umetnica iz 20 zemalja i organizatori se nadaju dobrom odzivu umetnica za jubilarno izdanje ove značajne likovne manifestacije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari