Objavljena zbirka "Trenutak kada je meni počeo rat" u izdanju Forum ZFD-a 1Foto: Promo

Zbirka priča „Trenutak kad je meni počeo rat“ objavljena nedavno u izdanju Forum ZFD-a. Zbirka sadrži 27 autorskih priča sa postjugoslovenskog prostora, od kojih je 15 naručeno od istaknutih autorki i autora, a 12 odabrano na anonimnom konkursu.
Zbirka daje pregršt odgovora na zahtevno pitanje – kada smo spoznali da je počeo rat?

Veliki broj priča govori iz vizure deteta i tinejdžera, transponujući svoje shvatanje ratnog stanja iz doba od pre trideset godina, sa istorijskim znanjem i iskustvom sadašnjice.

Bolest, vojska, policija, izbeglice i fiskulturne sale, ali i ljubav, plaža i kupanje, turniri u stonom tenisu i fudbalu, deo su ratnog iskustva o kojima možete čitati u ovoj zbirci.

Autorke i autori zastupljeni u zbirci su: Merima Aranitović, Selvedin Avdić, Muharem Bazdulj, Lamija Begagić, Andrej Blatnik, Stefan Bošković, Dejan Dukovski, Mirjana Đurđević, Zoran Ferić, Franjo Frančič, Emir Imamović Pirke, Željko Ivanji, Lejla Kalamujić, Marija Krtinić Veckov, Ildiko Lovaš, Anja Maksić Japundžić, Đorđe Majstorović, Boris Mandić, Tanja Mravak, Aleksandar Novaković, Branimir Perić, Bojan Radanović, Olja Savičević Ivančević, Shpetim Selmani, Srđan Srdić, Tanja Stupar Trifunović i Aleksandra Lekić Vujisić.

Urednici zbirke su Vladimir Arsenić i Ana Pejović, a vođa projekta je Slaven Rašković.

Knjigu je dizajnirala Olivera Batajić Sretenović, a ilustracije su uradili studenti Fakulteta primenjenih umetnosti.

O odabiru priča koje su pristigle na konkurs odlučio je žiri u sastavu: Senka Marić, spisateljica, Kruno Lokotar, urednik, i Vladimir Arsenić, književni kritičar i kourednik ovog izdanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari