Debate povodom zbirke priča "Trenutak kada je meni počeo rat" u Dorćol Platzu 1Foto: Promo

Dve debate povodom zbirke priča: “Trenutak kada je meni počeo rat“, koju je idejno pokrenuo i realizovao forumZFD Srbija, održaće se večeras u Dorćol Platzu u 18.30. Zbirka se bazira na ličnim iskustvima autora i autorki sa postjugoslovenskog prostora, onih afirmisanih ili odabranih na osnovu javnog i anonimnog konkursa.

Urednici izdanja su Ana Pejović iz forumZFD Srbija i Vladimir Arsenić, književni kritičar i osnivač Partizanske knjige, a likovno je opremili Olivera Batajić Sretenović i studenti Fakulteta primenjenih umetnosti iz Beograda.

Ova zbirka povod je za panel-diskusije na temu suočavanja sa prošlošću, a u vezi sa 30 godina od početka rata u Jugoslaviji.

Prva diskusija ticaće se literarnog aspekta zbirke i u njoj učestvuju: Lamija Begagić, spisateljica i jedna od autorki u zbirci, Stefan Bošković, pisac i takođe autor jedne priče, i Slaven Rašković, jedan od voditelja projekta.

Moderira Vladimir Arsenić.

Drugi panel počinje u 19.30 i tiče društveno-političkog konteksta u kojem je knjiga nastala.

U njemu učestvuju istoričar Dragan Markovina, pisac i autor jedne priče u zbirci Muharem Bazdulj i novinar Teofil Pančić.

Moderira Olja Bećković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari